Ştiri iulie 2015 - decembrie 2015

Raport de activitate 2015

Vă prezentăm raportul de activitate pe 2015 :    Raport 2015.
Acesta conţine şi calendarul competiţional pentru anul 2016.

Alegeri pentru CCŞC

Am primit de la domnul Miron Sferle următoarea comunicare :
Pentru punerea în aplicare a deciziei anunţate la ultima întâlnire, de a mă retrage din funcţia de preşedinte al CCŞC, consider că este oportună realegerea întregii Comisii. Am convingerea că noua Comisie va putea ridica nivelul calitativ al şahului prin corespondenţă din ţara noastră, dar mai ales va avea o mai bună colaborare cu FR de Şah. În consecinţă, toţi cei care doresc şi pot să activeze în noua Comisie sunt rugaţi să-şi exprime opţiunea printr-un e-mail, indicând poziţia pentru care candidează. Membrii actualei Comisiei sunt rugaţi de asemenea să-şi exprime opţiunea. Este de dorit să adăugaţi şi un scurt CV precum şi propuneri de îmbunătăţire a activităţii. Termen pentru trimiterea scrisorii de intenţie: 31.01.2016.
Adresa de mail: mironsferle@yahoo.com . Tuturor şahiştilor le urez un sincer La mulţi ani, cu sănătate! Miron Sferle  

Romanian Chess Federation – 90 years

În organizarea Comisiei Centrale de Şah prin Corespondenţă (CCŞC), turneul invitaţional dedicat aniversării a 90 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Române de Şah a luat startul pe site-ul Federaţiei Internaționale (ICCF) cu data oficială de start 25 octombrie 2015. Merită consemnat faptul că acest turneu continuă tradiția începută cu 10 ani în urmă, după cum o arată linkurile următoare: RCF-80 și RCF-85.
Şi de această dată avem o participare valoroasă, turneul având categoria 10 şi, implicit, s-au obţinut norme accesibile de IM, SIM şi GM.
Dar iată care sunt cei 8 jucători români: SIM Cristian-Ion Epure - triplu campion naţional, IM Adrian Pantazi – campion naţional 2014, MN Florin Becşenescu – campion naţional 2015, SIM Cornel Matei – campion mondial IECG 2012, SIM Mihai Florea, SIM Miron Sferle, IM Viorel Crăciuneanu – campion naţional 2003, IM Gheorghe Pepene. Turneul se bucură şi de o selectă participare internaţională: GM Robert Serradimigni - Franţa, SIM Heinrich Repp – Germania, SIM Valery Borisovich Grigoryev – Rusia, SIM Georgy Goncharenko – Ucraina şi SIM Zlatin Stoyanov – Bulgaria. Pentru amănunte puteţi consulta diagrama turneului RCF-90 .

Meciul amical Cehia - Restul Europei

Meci amical la peste 100 mese, data de start 31.12.2015. Fiecare jucător va juca 2 partide. Romania are dreptul să nominalizeze 3 jucători pentru echipa Restul Europei. Vor avea prioritate jucătorii cu participări în competiţiile interne şi echipele naţionale. Înscrierile vor fi trimise pe adresa mironsferle@yahoo.com, până la data de 15 octombrie 2015.  

Rezumatul lucrărilor Congresului I.C.C.F. 2015

Vă prezentăm un rezumat al lucrărilor Congresului ICCF desfăşurat în această vară la Cardiff - Ţara Galilor. Acesta ne-a parvenit prin grija prietenului nostru Gianni Mastrojeni - Italia.  
Rezumat Congres I.C.C.F. 2015

Start în Finala CN54

În CNF54 sunt prezenţi la start jucători foarte puternici şi anticipăm o finală disputată. Remarcăm prezenţa domnului Gheorghe Rotariu, primul jucător român căruia i s-a decernat titlul de mare maestru ICCF. Urăm tuturor participanţilor: Mult succes! Diagrama : CNF54

Start în CN56 - Semifinale

Regulamentul de desfăşurare:  CN56 Semifinale
S-au terminat înscrierile şi avem componenţa grupelor: Competiţii interne
Pentru finală se califică primii trei clasaţi din fiecare grupă.

Un rezultat de excepţie al ICCF-GM Florin Şerban

A 18-a Finală a Olimpiadei ICCF se apropie de finiş. Ne bucură să vă anunţăm rezultatul excepţional al ICCF-GM Florin Şerban, care a câştigat primul loc la masa 1, cu un punctaj foarte bun, 7,5p din 12 partide, 3 victorii şi 9 remize. Trebuie să subliniem că turneul de la masa 1 a fost unul deosebit de puternic, de cat. 14, echivalent cu o finală mondială, 12 jucători având titlul ICCF-GM și unul ICCF-SIM.
Detalii despre clasament : Olimpiada 18 Masa 1
Mai multe detalii...

Poza pe pagina personală

În dorința de a completa și personaliza pagina de profil de pe site-ul ICCF, jucătorii au posibilitatea să-şi încarce poza pe pagina personală. Iată un exemplu https://www.iccf.com/player?id=420969. Poza să fie recentă, de calitate, minim 200x200 pixeli, preferabil în format compatibil .jpg. Jucătorii care vor avea poza pe pagina personală vor participa la o tragere la sorți pentru un premiu în valoare de 50 euro, oferit de “New in Chess” și cheltuibil in magazinul lor on line. Tragerea va avea loc în 1 Octombrie 2015.

Cupa Mondială a Veteranilor ediţia a 8-a
8th ICCF Veterans’ World Cup (VWC)

Startul= 1 Septembrie 2015 .
Și această ediție se va desfășura în trei etape: preliminarii, semifinale, finală. Fiecare grupă va cuprinde 13 jucători, se va juca pe serverul ICCF, cu o rată de 40 zile/10 mutări, iar numărul jucătorilor care vor promova va depinde de numărul total al înscrierilor. Fiecare etapă va dura cca 18 luni. Pot participa toți jucătorii care au împlinit 60 de ani la data de 1.09.2015. Modalităţile de înscriere şi alte detalii :Detalii .
Data limită pentru înscrierile prin intermediul CCSC este 25 iulie 2015 , iar pentru înscrierile prin Direct Entry System data limită este 1 august 2015.

Campionatul Naţional ediţia 54 - Finala

Înscrierile vor fi trimise d-lui Dombi Rudolf la adresa rudolf123@yahoo.com. Data limită pentru înscrieri 15 iulie 2015 , data de start 20 iulie 2015. Situaţia calificaţilor din grupele semifinale şi criteriile de înscriere pentru alţi jucători :Detalii

Poza pe pagina personală

În dorința de a completa și personaliza pagina de profil de pe site-ul ICCF, jucătorii au posibilitatea de a avea o poză pe pagina personală. Iată un exemplu https://www.iccf.com/player?id=420969. Poza se va trimite pe adresa d-lui Miron Sferle. Pozele să fie de calitate, minim 200x200 pixeli, redimensionabile, preferabil în format compatibil .jpg. Jucătorii care vor avea poza pe pagina personală vor participa la o tragere la sorți pentru un premiu în valoare de 50 euro, oferit de “New in Chess” și cheltuibil on line. De fapt, vor fi trei premii și trei trageri, cate unul la fiecare tragere: în 1 Februarie, 1 Aprilie si 1 Iunie. Deocamdată numai delegatul național are drept de încărcare a pozelor, dar pe viitor se intenționează ca fiecare jucător să aibă această posibilitate.