Ştiri ianuarie - iunie 2014

Invitaţie la VVP Memorial

Federaţia din SUA ne-a trimis o invitaţie la un turneu memorial organizat în cinstea fostului campion mondial Dr. Victor (Vytas) Palciauskas. Turneul are trei secţiuni, a câte 15 jucători, iar CCSC este invitată să nominalizeze câte un jucător pentru fiecare secţiune. Data de start este 1 iunie 2014.
VVP Section A : Categorie: 11+ ; Rating minim: 2525+ ;
Premii: $800, $300, $100.
VVP Section B : Categorie: 7+ ; Rating minim: 2425+ ; fără premii.
VVP Section C : Categorie: 3+ ; Rating minim: 2325+ ; fără premii.
Data limită pentru înscrieri este 15.03.2014, la adresa mironsferle@yahoo.com.

Invitaţie Memorialul Josep Paredes

Am primit din partea Federaţiei spaniole o invitaţie pentru Memorialul Josep Paredes. Informaţii suplimentare:
- turneu de categoria 4, cu 15 jucători
- rating minim 2350
- data de start 25 aprilie 2014
Aşteptăm înscrierile dvs. până la data de 10 martie 2013.

Meciuri amicale internaţionale

Meciurile amicale internaţionale propuse pentru 2014 sunt cu Polonia, Germania, Canada, Norvegia, etc. Participarea la aceste meciuri este deschisă tuturor jucătorilor şi este gratuită. Cei care doresc să participe la astfel de amicale şi nu au anunţat încă această intenţie, o pot face prin mail la organizatorul acestor meciuri Ştefan Lakatos [lakatos.st@gmail.com]

Finala CN 53 ... aproape de start

Jucătorii calificaţi din semifinale ( vezi lista) trebuie să-l informeze pe domnul Dombi Rudolf, la adresa rudolf123@yahoo.com, dacă doresc (sau nu) să joace în această finală. Tot la domnul Dombi trebuie să se înscrie şi ceilalţi jucători care doresc să joace în această finală. Taxa este de 50 de lei.
Data-limită pentru înscriere este 25.06.2014, iar data preconizată pentru start este 10.07.2014.
Criteriile de ocupare a locurilor rămase libere (până la 13-15 finalişti) după înscrierea celor calificaţi din semifinale :CN53 .
Situaţia înscrierilor :Lista înscrişi .

Şahul prin corespondenţă vine la FISCA

La Festivalul Internaţional de Şah Cap Aurora 2014 va avea loc un eveniment deosebit. În data de 24 iunie domnul Adrian Pantazi - campion naţional - va prezenta „Șahul prin corespondență și programele pentru calculator”. Mai multe detalii .

Sondaj turnee invitaţionale în perioada 2014-2015

Jucătorii interesaţi să joace în turnee cu participare internaţională organizate de CCSC, în perioada 2014-2015, sunt rugaţi să-l informeze pe domnul Miron Sferle, printr-un email pe adresa mironsferle@yahoo.com. Este de dorit să optaţi pentru o categorie şi o dată de start, aproximative. Pentru jucătorii cu rating sub 2200 există posibilitatea de a organiza o secţiune numai cu jucători români. Desigur, orice alte observaţii şi propuneri sunt binevenite. Pentru mai multe informaţii şi alte detalii:Sondaj .

Noul cont F.R.Şah

S-a schimbat contul F.R.Şah în care se plătesc taxele pentru competiţii. Taxele pentru turnee (pe serverul ICCF, poştale) se achită în contul :

   RO62 RNCB 0285 0084 2455 0008

   BCR  UNIC Bucureşti

Pentru alte detalii:Contul F.R.ŞAH . Mulţumim.

ICCF WEBCHESS OPEN TOURNAMENT ediţia a 6-a

Turneul Webchess Open este deschis tuturor iubitorilor şahului prin corespondenţă, cu sau fără experienţă în acest domeniu. Turneul are trei faze: Preliminarii, Semifinale, Finală, cu grupe preliminarii de 7 jucători. Numai primul clasat se califică pentru semifinale. Date prezumate pentru preliminarii: start: 15.07.2014, încheiere: 28.02.2016. Data limită pentru înscrieri: 28.06.2014. Pentru modul de înscriere în Preliminarii şi alte detalii:Webchess Open 6 .   Lista cu cei înscrişi : Aici.

Start în Campionatul European pe echipe

Recent a început ediția a X-a a Campionatului european, la startul căreia s-au aliniat 32 de echipe naționale, repartizate în trei grupe semifinale. Echipa României va evolua în grupa a 2-a, în următoarea componență: FIDE IM Ghindă Mihai Viorel, ICCF SIM Florea Mihai, ICCF SIM Epure Cristian-Ion, ICCF SIM Ciucurel Sorin Marius, MN Becșenescu Florin, ICCF SIM Moise Octavian, MN Pantazi Adrian, ICCF IM Zărnescu Marius. Regulamentul competiției prevede calificarea pentru finală a 10 echipe, primele trei din fiecare grupă, plus cel mai bun loc 4. Pentru detalii despre componența grupelor puteți accesa linkurile următoare:
Grupa 1     Grupa 2     Grupa 3
Urăm mult succes echipei noastre!

Turneul memorial LIPEAD-40

Acest turneu este organizat de Federaţia din Peru, în memoria fondatorului acesteia, Gustavo Paz y Barriga. În prezent se fac înscrieri pentru Semifinale, data limită pentru înscrieri fiind 1 iunie 2014. Se pot înscrie jucătorii calificaţi din Preliminarii şi jucătorii cu rating peste 2200. Primii trei clasați în finală vor fi premiați cu 1000, 300, respectiv 200 euro. Pentru modul de înscriere şi alte detalii:LIPEAD-40

Start în CN55 - Semifinale

Regulamentul de desfăşurare:  CN55 Semifinale
S-au terminat înscrierile şi avem componenţa grupelor: Competiţii interne
Pentru finală se califică 9 jucători, primii doi clasaţi din fiecare grupă şi cel mai bun loc 3.

EPURE CRISTIAN-ION – campion pentru a treia oară!

S-a încheiat finala ediţiei jubiliare, a 50-a, a campionatului naţional individual. A fost un concurs foarte disputat, toate partidele între primii cinci clasaţi încheindu-se remiză. Câştigătorul a fost aflat doar după ultima mutare, a 105-a, a ultimei partide a finalei, partida Zlătariu-Neagu, încheiată remiză. Dacă ar fi câştigat negrul, am fi avut o ediţie cu doi campioni, la egalitate de puncte şi coef. Sonneborn! Aşa însă, Cristian-Ion Epure l-a depăşit la Sonneborn pe Cornel Matei din Corabia. Pentru maestrul Cristian-Ion Epure, legitimat la CSM Cluj-Napoca, acesta este al treilea titlu de campion naţional, precedentele fiind obţinute în ediţiile CNF 43 și CNF 48.
Detalii despre clasament : CNF50
Mai multe informaţii...

Campionatul Naţional ediţia 55 - Semifinale

Regulamentul de desfăşurare:  CN55 Semifinale
Lista înscrierilor la 28.04.2014:  Lista înscrieri CN55 Semifinale
Înscrierile pentru grupele de pe server vor fi trimise d-lui Dombi Rudolf la adresa rudolf123@yahoo.com. Înscrierile pentru grupele semifinale poştale vor fi trimise prin poştă d-lui Eugen Hang la adresa B-dul 21 Decembrie 1989, nr.60, ap.11, 400124 Cluj Napoca.
Data limită pentru înscrieri: 10 mai 2014. Data de start: 20 Mai 2014.

Întâlnirea anuală - Pensiunea Domniţei - Căciulata 2014

În data de 12 aprilie 2014 a avut loc şedinţa lărgită a Comisiei Centrale de Şah prin Corespondenţă. Vă prezentăm materialul redactat de domnii Sebastian Andreica-Navruc şi Miron Sferle:PV Căciulata 2014
Documentul conţine şi lista înscrierilor în competiţiile ICCF în 2014.

Campionatul mondial (WCCC) ediţia 38 - SEMIFINALE

Data de start: 20 Iunie 2014. Inscrierile au la baza Regulamentele ICCF intrate în vigoare la data de 1.01.2014. Acestea vor fi trimise pe adresa mironsferle@yahoo.com, până la data de 10 Mai 2014. Taxa de participare este de 26 euro, iar pentru detalii privind plata accesați linkul următor http://www.eciromsystem.com/ccsc/contfrsah.html
Ratingul/ELO-ul luat în calcul va fi preluat din Listele ICCF/FIDE publicate în ultimele 12 luni. Pentru detalii şi criterii de calificare vă rugăm să accesaţi:  CM Semifinale ediţia 38 . Primele două locuri obțin calificări pentru Turneul Candidaților.

O veste tristă pentru şahul românesc

În seara zilei de 18 martie s-a stins din viaţă maestrul Silviu Nenciulescu, la vârsta de 59 de ani. Moartea nemiloasă l-a surprins în plină activitate ca jucător de şah prin corespondenţă în turnee individuale sau în echipa Chimia Rm. Vâlcea, dar şi căpitan al unei echipe naţionale şi coordonator al competiţiilor internaţionale din cadrul Comisiei Centrale de Şah prin Corespondenţă.
Ca o recunoaştere a spiritului său organizatoric în cadrul CCŞC, Federaţia Română de Şah i-a oferit în anul 2000 Diploma de Onoare.
Profesorul de chimie Silviu Nenciulescu a avut şi o carieră didactică de excepţie la cele mai cunoscute şcoli din Piteşti, a publicat 11 cărţi, zeci de articole şi comunicări, a pregătit pentru olimpiade sute de elevi. Pentru activitatea sa în formarea elevilor a fost distins cu ordine naţionale, medalii şi alte distincţii. Dispariţia lui prematură este o mare pierdere pentru iubitorii şahului prin corespondenţă din România, iar mulţi dintre noi am pierdut un prieten adevărat.
Sincere condoleanţe familiei îndurerate şi Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Întâlnirea anuală a Şahiştilor prin corespondenţă 2014

În perioada 12-13 aprilie va avea loc la Călimăneşti-Căciulata Întâlnirea anuală a Şahiştilor prin corespondenţă. Programul întâlnirii şi detalii despre cazare şi masă: Căciulata 2014

Şah cu Ceauşescu

Ne bucurăm să vă informăm că apariţia site-ului nostru a fost consemnată în cel mai cunoscut şi mai citit blog de şah din România: Şah cu Ceauşescu.
Îi mulţumim pe această cale domnului Iulian Ceauşescu!

MATEI CORNEL - campion mondial IECG

Iată că prietenul și colegul nostru, sau mai direct spus olteanul nostru Cornel Matei, o făcu și pe asta: ajunse campion mondial IEGC. În Finala LSS/IECG World Championship 2012, Cornel a ocupat locul 1-2, împreună cu germanul Michael Bergmann, la egalitate perfectă de puncte (9p/14) și coeficienți SB, așa încât ambii au fost declarați campioni mondiali IEGC.
Mai multe informaţii...

ADRIAN PANTAZI – noul campion naţional

A 51-a Finală a Campionatului naţional individual a fost dominată cu autoritate de jucătorul Adrian Pantazi, legitimat la clubul AC ALFIL Piteşti. În această finală Adrian Pantazi a obținut nu numai onorantul titlu de campion naţional, dar şi norma principală pentru titlul de maestru naţional. Următoarele locuri ale podiumului au revenit cunoscuţilor maeştri internaţionali Mihai Florea şi Marius Zărnescu. Detalii despre clasament : CNF51
Mai multe informaţii...

Situaţia înscrierilor în competiţii

Situaţia înscrierilor la data de 12 februarie 2014:Înscrieri 2014.02.12 Deoarece procesarea cumulată a înscrierilor, la nivelul CCŞC plus ICCF, durează mai multe zile, vă rugăm să vă înscrieţi în timp util la competiţiile dorite. Nu amânaţi pentru ultimele zile, evitând astfel o eventuală lipsă de timp în procesarea solicitării dvs. Mulţumim.

Sondajul ICCF adresat jucătorilor

Conducerea ICCF a iniţiat un sondaj adresat jucătorilor, astfel încât dezvoltările viitoare ale serverului să vină în întâmpinarea dorinţelor majorităţii acestora. Chestionarul se completează direct pe server, în engleză, urmând linkul: https://www.surveymonkey.com/s/MJRGB8P Trimiterea lui se face automat prin butonul [Done], aflat la sfârşitul chestionarului. Important: Completarea ICCF ID-lui la punctul 13 este opţională. Dar dacă doriţi să participaţi la tragerea la sorţi, acesta trebuie completat. Se poate câştiga o înscriere gratuită la un turneu ICCF, desigur la care aveţi drept de participare. Sondajul se va încheia pe data de 15 Martie 2014.
 30.01.2014                     Miron Sferle - Delegatul ICCF pentru România


Start în Finala Cupei României ediţia 26 prin poştă

În data de 24.02.2014 va lua startul o nouă ediţie a finalei Cupei României prin poştă. Până acum s-au disputat 21 de finale poştale şi 4 finale prin internet. După unificarea numerotării finalelor CR, cu 25 de finale deja încheiate, aceasta finală a devenit a 26-a.
Participă jucători experimentaţi, iubitori ai şahului poştal, prin ei fiind şi câştigătorii ultimelor două ediţii poştale ale CR. Pentru detalii suplimentare accesaţi : CRF26 .


Preliminariile Campionatului Mondial ediţia 38

Data-limită pentru trimiterea înscrierilor este 13 februarie 2014. Data de start este 20 martie. În general, fiecare grupă a preliminariilor va fi compusă din 13 jucători, un jucător având drept de joc într-o singură grupă.
Următoarele categorii de jucători au drept de joc în faza Preliminariilor WCCC:   CM Preliminarii ediţia 38
Modalitatea de înscriere: Înscrierea se face printr-un email trimis organizatorului de competiţii internationale, Silviu Nenciulescu, la adresa silviucn@yahoo.co.uk .

Campionatul European Webserver - Turneul Candidaţilor

Turneul Candidaţilor este al patrulea nivel al Campionatul european WS. Grupele acestei faze sunt compuse de preferinţă din 13 jucatori, dar este posibil sa aibă şi 11, 15 sau 17 jucători. Startul are loc o singură dată pe an, în 15 martie. În această fază au drept de joc:
- jucătorii cu un rating +2500 la momentul înscrierii;
- jucătorii care au titlul ICCF-GM;
- SIM cu rating +2400, în momentul înscrierii;
- IM cu rating +2450, în momentul înscrierii;
- primii doi clasaţi din grupele Semifinale, indiferent de rating;
- jucătorii care au realizat minim 45% in Finalele anterioare, dacă nu au obţinut o calificare superioară;
- jucătorii care au realizat minim 55% in Turneul Candidaţilor, dacă nu au obţinut o calificare superioară;
Primii doi clasaţi au drept de joc în Finala Campionatului European WS. Înscrierile se pot face: - prin intermediul organizatorului CCŞC (cu plata taxei de 16 euro, în lei, în contul Federaţiei). Data limită pentru înscriere este 15 februarie 2014. Pentru detalii suplimentare accesaţi : Campionatul European .