Ştiri iulie - decembrie 2014

Expoziţie de carte veche de şah

În această perioadă Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca a făcut o plăcută surpriză iubitorilor de literatură șahistă, prin organizarea unei expoziții de carte veche de șah, cărți existente în fondul bibliotecii. :Detalii şi poze


Campionatul Naţional pentru Veterani, ed.a III-a

Regulament de desfăşurare
1. Pot participa jucătorii care au împlinit vârsta de 60 de ani la data startului.
2. Se va juca direct finala, cu 11-15 jucători, selectaţi în ordinea înscrierii.
3. Turneul se va juca pe serverul ICCF, cu 50 de zile/10 mutări şi dublarea t.g. începând cu ziua a 21-a. Criteriile de departajare vor fi, în această ordine: numărul de puncte, numărul de victorii, coeficientul SB.
4. Înscrierile se fac prin e-mail pe adresa organizatorului Dombi Rudolf, rudolf123@yahoo.com, până la data de 31 octombrie 2014.
5. Taxa de participare este de 25 de lei şi se va achita în contul Federaţiei.
6. Data de start: 10.11.2014.
Lista înscrieri la 26.10.2014 : Înscrieri

ANUNŢ

După o serie de incidente care au afectat disponibilitatea serverului, precum şi datorită insuficientei asistenţe în rezolvarea acestor incidente, staff-ul ICCF a hotărât să schimbe compania-gazdă a serverului. Mutarea efectivă va avea loc în data de 8 octombrie, cu o întrerupere preconizată de 6 ore, între orele 7.00 şi 13.00 (9.00-15.00 în România). Deoarece noua gazdă a serverului este rezidentă în Anglia, fusul orar al serverului va fi modificat, din GMT+2 in GMT+1 (ora de vară britanică), iar din 26 octombrie (data trecerii la ora de iarnă) va reveni la GMT+0. Recomandarea noastră către jucătorii români este să nu-şi planifice mutări în acest interval de timp, iar dacă este posibil chiar să-şi înregistreze concediu (leave) pentru data de 8 octombrie.

UPDATE Cupa României - ediţia 27 - semifinale

Până în prezent s-au înscris următorii jucători: Afloarei Jenică, Andreica-Navruc Sebastian, Cornea Alexandru, Dombi Rudolf, Pantazi Adrian, Secrieru Ioan, Stănescu Teodor-Adrian, Taras Iulian, Tofan Adrian, Baban Cătălin, Drăgan Leonard, Sava Christiansen.
În această situație, organizatorii au luat următoarele decizii:
- prelungirea perioadei de înscriere până în 25 septembrie, cu data de start în 5 octombrie a.c.;
- dacă numărul celor înscriși nu va depăși 15, se va organiza direct finala CR ed. 27.

Cupa României - ediţia 27 - semifinale

Partidele se vor juca pe serverul ICCF, cu o rată de 40 zile/10 mutări. Data limită pentru înscrieri: 5 septembrie 2014. Data preconizată pentru start: 15 septembrie 2014. Taxa de participare: 25 lei, în contul Federaţiei.Cererile de înscriere se trimit domnului Dombi Rudolf prin email la adresa rudolf123@yahoo.com. În acelaşi mod se transmite şi copia dovezii de plată a taxei. Regulamentul şi alte detalii : Detalii .

Workshop FISCA 2014

Vă prezentăm articolul domnului Christiansen SAVA despre workshop-ul de la FISCA 2014 : Workshop_FISCA .
Poze de la workshop

Bun venit! noului nostru coleg Teodor-Adrian Stănescu

În CCŞC avem un nou coleg, domnul Stănescu Teodor-Adrian, responsabil competiţii internaţionale. Vă rugăm să trimiteţi domnului Stănescu,
la adresa adrianstanescu_1877@yahoo.com , mail-urile pentru înscrieri în competiţii internaţionale. Mulţumim.

CAMPIONATUL MONDIAL FEMININ

FINALA ed. a 10-a : Detalii : FINALA10.
SEMIFINALE ed. a 11-a : Taxa de participare este de 13 euro şi se achită în contul FR Şah, în lei la cursul zilei. Înscrierile se fac prin intermediul organizatorului CCŞC, Stănescu Teodor-Adrian. Data limită pentru înscrieri este 30.09.2014. Următoarele jucătoare au drept de joc în această fază: WFM Ioniţă Mariana, WFM Baciu Anca Otilia, WIM Marin Irina Luiza,
WNM Mihai Eleonora Antonia, Mihai Laura Cristina.
Data de start: 20 noiembrie. Detalii : SEMIFINALE11 .

CAMPIONATUL MONDIAL WCCC-Turneul Candidaţilor

Taxa de participare este de 16 euro şi se achită în contul FR Şah, în lei la cursul zilei. Înscrierile se fac prin intermediul organizatorului CCŞC, Stănescu Teodor-Adrian. Data limită pentru înscrieri este 21 august 2014. Următorii jucători au drept de joc în această fază: GM Şerban Florin,
SIM Văluţanu Marius, SIM Neagu Liviu.
Data de start: 20 Septembrie. Detalii : Detalii TC .

CAMPIONATUL EUROPEAN WS – SEMIFINALE

Semifinalele Campionatul european WS individual vor începe pe 20 septembrie. Sunt permise intrări multiple. Taxa de participare este de 26 euro/grupă şi se achită în contul FR Şah, în lei la cursul zilei. Data limită pentru înscrieri este 8 septembrie 2014. Detalii despre cine are drept de participare şi cum se fac înscrierile : Detalii .

Start în Finala CN53

În CNF53 sunt prezenţi la start jucători foarte puternici şi anticipăm o finală disputată. Remarcăm participarea maestrului FIDE Vasile Constantin, la cea de a 21-a finală, record absolut de prezenţă în finalele CN. Urăm tuturor participanţilor: Mult succes! Diagrama : CNF53

ICCF Veteran’s World Cup, Ed.7

Preliminariile ed. a 7-a ICCF Veteran’s World Cup vor începe pe data de 1 Septembrie 2014, se va juca pe serverul ICCF (cu 10 mutări în 40 de zile).
Data limită pentru înscrieri este 30 iulie 2014, dar doritorii sunt rugaţi să nu amâne acest lucru pentru ultima zi. Detalii despre cine are drept de participare şi cum se fac înscrierile : Detalii .