Stimaţi prieteni şahişti

Dacă doriţi să jucaţi şah pe serverul ICCF :
Informaţii utile pentru jucătorii pe serverul ICCF

Meciurile amicale cu S.U.A. și Canada

Am primit de la domnul Adrian Tofan următorul e-mail privitor la cele două meciuri amicale:
Stimate colege, stimați colegi,
Echipa națională a României a primit invitație din partea Canadei și SUA pentru a participa la două meciuri amicale.
Am acceptat cele două invitații și estimăm că cele două meciuri vor avea datele de  început undeva  în perioada aprilie-mai 2021.
În acest sens vă scriu acest mail cu scopul de a vă intreba dacă sunteți dispuși (dispuse) să participați la cele două evenimente șahiste. De asemenea vreau să știu dacă va fi nevoie , dacă acceptați să jucați și la două mese ( acest lucru depinde de numărul jucătorilor romani interesați versus jucătorii străini ). Rugămintea mea este, chiar dacă mi-ați mai scris că sunteți dispuși să participați la astfel de evenimente , să-mi confirmați  încă o dată. Pentru jucătorii care cred că nu sunt la zi din punct de vedere tehnic stau la dispoziție cu materiale și informații referitoare la pregătirea celor două meciuri. Am observat că , de-a lungul timpului, o serie de jucători au  început competiții și apoi s-au retras subit, fără vreun motiv oarecare. Rugămintea mea este să nu vă  înscrieți pentru a participa dacă nu aveți de gand să tratați serios competițiile. Arată rău ca pe una, două mese sau chiar mai multe mese să se piardă partidele la timp pentru că nu s-a mutat. Știu că in luna martie este o acțiune a FR Șah, și mulți jucători și-au exprimat opțiunea de a plăti viza anuală atunci. Participarea la acțiunile echipei naționale este gratuită, vă stăm la dispoziție cu materiale și informații, singura condiționare pentru a participa este plata vizei anuale către FR Șah și bineințeles tratarea cu seriozitate a competițiilor. Dacă aveți nevoie de informații despre cuantumul vizei, modalitatea de plată, sau orice altă informație puteți apela cu incredere la mine . De asemenea pentru jucătorii care vor participa efectiv la meciuri vom crea un grup de comunicare pentru a ține legătura tot timpul vis-a-vis de orice probleme pot apărea la masa de joc. Această modalitate de abordare a dat roade in EU Team Cup și intenționez să o extind către toate competițiile echipelor naționale. Participarea la meciurile naționalei nu va fi sub nicio formă condiționată de participarea la grupul respectiv. Pentru a putea demara formalitățile legate de cele două meciuri amicale , vă aștept cu un răspuns, pozitiv(de participare și nr de mese 1-2, de asemenea dacă aveți preferințe pentru un meci sau altul) sau negativ pană la data de 15 februarie 2021.
Cu respect, Adrian Tofan (adresa e-mail:  tofifi19@gmail.com )

Finala Campionatului Național, ediția 59

FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE ȘAH
COMISIA CENTRALĂ DE ȘAH PRIN CORESPONDENȚĂ
Organizează Finala Campionatului Național, ediția 59
Data de start: 15 Martie 2021
Data limită a înscrierilor: 28 februarie 2021
Reamintim pct. 2.1. din Regulament:
Pe lângă jucătorii calificați din semifinale, până la completarea numărului de 11-15 participanți, se vor putea înscrie direct în Finală jucătorii care îndeplinesc, în ordine, una din următoarele condiții, valabile la data de start a turneului:
a) campionul ultimei ediții încheiate a Campionatului Național;
b) marii maeștri internaționali (GM) la șahul prin corespondență sau șahul practic;
c) maeștrii internaționali seniori (SIM) având un rating ICCF minim de 2300;
d) maeștrii internaționali (IM) la șahul prin corespondență sau șahul practic având un rating ICCF/ELO FIDE minim de 2350;
e) jucătorii cu rating peste 2400.
Se va juca pe serverul ICCF, cu timp de gândire calculat pe baza sistemului TBS: 50 de zile în Clock, 75 în Bancă și increment 1 pentru primele 50 de mutări. Astfel fiecare jucător are la dispoziție 175 de zile, iar asta înseamnă că durata totală a turneului este de 350 de zile, cca 1 an.
Taxa de participare: 50 lei, care se va achita în contul F.R.Șah:
RO62 RNCB 0285 0084 2455 0008 – B.C.R. Unic București,
Codul fiscal al F.R.Șah: 4203652.
Jucătorii trebuie să aibă plătită viza anuală pe anul 2021: 35 lei seniori (20-60 ani), 20 lei veterani (peste 60 ani), 10 lei persoane cu dizabilități, 30 lei juniori (10-20 ani).
După plata taxei de participare se va trimite prin e-mail responsabilului cu înscrierile, Miron Sferle, o copie a documentului de plată(pe care va fi indicată natura plății, respectiv taxă de participare ICCF-CNF59).

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL C.C.Ș.C. PE ANUL 2020

Vă prezentăm raportul de activitate al C.C.Ș.C. pe anul 2020.
Odată cu raportul vă prezentăm și calendarul pe 2021 - PROIECT :
Raport 2020.

A început Memorialul VALER VASILE DEMIAN

Această competiție reunește la start o participare foarte numeroasă:
 6 grupe de câte 15 jucători dintr-un total de 34 de țări.
Familia Demian oferă un fond total de premii de 2000 USD împărtiți astfel: - câte 250 USD pentru câștigătorul fiecărei grupe(secțiuni) după aplicarea criteriilor de departajare.
- 250 USD pentru cea mai bună partidă a turneului, împărțiți 50%-50% între cei doi jucători.
- 250 USD pentru cea mai bună partidă jucată cu 1.Cc3, împărțiți 50%-50% între cei doi jucători.
Puteți găsi cele mai noi informații despre acest memorial accesând link-ul:
Valer-Vasile-Demian-Memorial.
Diagramele grupelor(secțiunilor):
Grupa A categoria 9 .
Grupa B categoria 7 .
Grupa C categoria 6 .
Grupa D categoria 4 .
Grupa E categoria 1 .
Grupa F categoria F .
Dorim mult succes tuturor participanților!

1st EU Team Cup Semifinale

Au început semifinalele 1st EU Team Cup. România este în grupă cu Germania și Italia, prima clasată urmând să joace în finală, iar locul 2 din semifinală va juca în finala mică pentru locurile 3-4.
Diagramele partidelor:
Germania - România.
Italia - România.
Germania - Italia.
Dorim mult succes echipei României!

IM Ștefan Lakatos a câștigat turneul România 100

Turneul România 100 secțiunea A (grupa roșie) s-a încheiat cu victoria IM Ștefan Lakatos care a acumulat 7 puncte din 12, realizând astfel și a doua normă de SIM.
La egalitate, tot pe primul loc, s-a clasat SIM Galanov, Sergey Igorevich (Rusia). Pe locul trei s-a clasat slovenul Marko Coklin, tot cu 7 puncte dar cu coeficient mai slab.
Diagrama finală : România 100 A.
Reamintim că pe primul loc în secțiunea B s-a clasat tot un jucător român CCM Ioan Bucșa : diagrama finală : România 100 B.
Felicitări!

MEMORIALUL VALER VASILE DEMIAN

Comisia Centrală de Șah prin Corespondență împreună cu ICCF IM Valer-Eugen Demian (Canada) organizează un turneu internațional în memoria celui care a fost ICCF IM Valer Vasile Demian.

Prezentarea activității ICCF IM Valer Vasile Demian: MEMORIALUL VALER VASILE DEMIAN .
Turneul se va desfășura pe serverul ICCF și va avea 2-3 secțiuni, a câte 13-15 jucători. Vor fi admiși max. 6-7 jucători români/secțiune, pe baza ratingului din lista 2020/4.
Timpul de control: 50 zile/10 mutări. Vacanța disponibilă va fi de 45 de zile pe an calendaristic
Data limită pentru înscrieri: 8 Noiembrie 2020
Data de start: 15 Decembrie 2020
Secțiunea A: categoria dorită 8-9
Secțiunea B: categoria dorită 4-6
Este posibilă și o a treia secțiune, pentru rating sub 2200, dacă există interes suficient.
Nu există taxă de participare.
Premiile pentru locul I din fiecare secțiune precum și pentru cea mai bună partidă a memorialului vor fi asigurate de d-l Valer-Eugen Demian.
De asemenea toți participanții vor primi diplome.
Organizatorii turneului memorial:
IM and IA Valer-Eugen Demian (CAN)
SIM Miron Sferle (ROU)
Așteptăm cu drag cererile de participare la acest turneu memorial și vom face tot ce ne stă în putință să le acceptăm pe toate.

1st EU Team Cup Semifinale

Câștigând meciul din sferturi România-Olanda 22-18 , echipa noastră s-a calificat în semifinale.
Felicitări tuturor componenților echipei!
În semifinală vom întâlni echipele Germaniei și Italiei într-un miniturneu cu trei echipe, prima clasată va juca finala, a doua clasată va juca în finala mică pentru locurile 3-4.
Federațiile trebuie să comunice echipele până pe 30 septembrie, iar semifinalele vor începe pe 15 octombrie 2020.
Este o ocazie rară când ajungem în primele șase echipe din Europa și să fim în luptă pentru o clasare chiar mai bună. Vom întâlni două echipe foarte puternice și bine organizate. Dar fiecare membru al echipei va juca doar 4 partide și aceste partide pot fi prioritizate pentru a obține un rezultat cât mai bun.
Domnul Miron Sferle este căpitanul echipei și rugăm ca toți jucătorii români care pot juca cele 4 partide să se înscrie în echipă, chiar dacă nu au jucat în sferturi. Trebuie să prezentăm o echipă de 20 de jucători cât mai puternică.
În sferturi, la ultima masă (a 20-a) Germania a avut un GM cu rating 2420, iar Italia rating 2361 și probabil aceste ratinguri vor crește în echipele lor din semifinale.
Îi rugăm pe cei cu rating peste 2300 și care pot prioritiza cele 4 partide să se înscrie în echipa noastră. Calificările în finalele Olimpiadelor sau Campionatului European se obțin din ce în ce mai greu. Să încercăm să obținem cât mai mult din această semifinală.
Marea majoritate vom întâlni adversari mai puternici (cu rating mai mare), dar adversarii noștri sunt cei care vor trebui să-și asume riscuri din postura lor de favoriți. Noi trebuie să jucăm solid, cu variante principale și clare și să-i așteptăm să riște ei, așa pot chiar să și piardă partide.

Campionatul Mondial - Turneele Candidaților

Au început Turneele Candidaților din acest an.
Participă un singur jucător român,
SIM Gușan, Boris în WCCC40CT 2.
Îi dorim mult succes!

Au început noi turnee pentru veterani

- Campionatul național pentru Veterani ed.5
diagrama turneului:CNV5F.
- Semifinalele Cupei Mondiale pentru Veterani ed.11
Jucătorii români participanți:
CCE Geană, Dan Petre Semifinala 2.
CCM Băluțescu, Mihail Goangă Semifinala 4.
CCE Rotaru, Ion Semifinala 5.
CCM Ristea, Tudor Semifinala 6.
CCM Băluțescu, Mihail Goangă Semifinala 7.
Mult succes tuturor participanților!

Rezultatul votului pentru propunerile Congresului I.C.C.F.

Rezultatul votului Passed=Aprobat; Defeated=Respins:
Rezultat vot.

Propuneri pentru Congresul I.C.C.F. 2020

În poziția de ICCF Delegat pentru CCSC România am primit spre analiză și aprobare (prin vot on-line) o serie de propuneri pe care le supun atenției partenerilor și jucătorilor de șah prin corespondență din România.
În acest sens vă invit să distribuiți documentul atașat întocmit prin copierea și paginarea, propunere cu propunere, a listei pendinte de Congresul ICCF planificat pentru 2020.
Este necesară colectarea părerilor și comentariilor din partea tuturor celor care doresc să voteze după cum urmează (anul acesta):
DA, de acord cu propunerea
NU, împotriva introducerii propunerii/ modificării.
Aștept săptamâna aceasta propunerile și vă multumesc anticipat pentru participare.
Propuneri Congres 2020:Propuneri Congres 2020.
Sebastian ANDREICA-NAVRUC
ICCF Delegate for Romania

Campionatul național pentru Veterani ed.5

Data limita pentru înscrieri și plata taxelor: 31 iulie 2020
Data de start: 15 august 2020
Domnul Miron Sferle ne anunță situația înscrierilor și plata taxelor
la data de 14 iulie 2020:Situația înscrierilor.

Meciul amical Suedia versus Restul Europei

Domnul Sebastian Andreica-Navruc ne anunță meciul amical Suedia versus Restul Europei.
Meciul se va juca pe server. Se vor juca 10 mutări în 50 de zile, cu duplicare după 20 de zile.
Se estimează că se va juca la 50-60 de mese. Federațiile europene pot nominaliza maxim 3 jucători. Doritorii să comunice cel târziu până
la 1 august 2020.
La fiecare masă se vor juca partide duble. Data de start va fi 30 septembrie 2020.

Au început noi turnee pe server-ul ICCF

Domnul Miron Sferle ne anunță începerea de noi turnee:
- Memorialul Ladislau Redlinger / Cupa României Finala 29
diagrama turneului:CRF29.
- Meciul amical Suedia - România 2020
diagrama turneului:Meciuri amicale internaţionale.
- Semifinalele Campionatului Național ediția 61
diagramele grupelor:Competiţii interne.
Mult succes tuturor participanților!

Campionatul național pentru Veterani (peste 60 de ani)

Au început înscrierile pentru Campionatul național pentru Veterani (peste 60 de ani).
Data de start: august-septembrie 2020, cu o singură grupă/finala, numită CN Veterani ed. 5. Taxa de participare: 25 lei, care se va achita în contul F.R.Șah:
RO62 RNCB 0285 0084 2455 0008 – B.C.R. Unic București,
Codul fiscal al F.R.Sah: 4203652.
Natura plății= “Taxa CN Veterani ed.5”.
Jucătorii legitimați trebuie să aibă plătită viza anuală pe anul 2020: 20 lei veterani (peste 60 ani), 10 lei persoane cu dizabilităti.
După plata taxei de participare se va trimite prin e-mail responsabilului cu înscrierile, Miron Sferle, o copie a documentului de plată.

REGULI NOI : ICCF Rules 2020

După cum știți deja Federația internațională ICCF este în plin proces de transformări, vedeți și rubrica ICCF Rules (2020) de pe site-ul ICCF.
Voi aminti aici câteva dintre ele:
- Alinierea la reglementările UE privind securitatea datelor personale (GDPR), prin ștergerea de pe server a informațiilor despre data nașterii, sex etc. Ca un prim efect: nu mai pot fi organizate competiții feminine. Să vedem ce se va întâmpla cu cele destinate Veteranilor (peste 60 de ani)!?
- Extinderea înscrierilor în majoritatea turneelor direct de către jucători prin New Events. Pentru turneele prezente în New Events va trebui să vă înscrieți numai prin intermediul site-ului ICCF, iar acolo va trebui să alegeti forma de plată: prin Direct Entry (în euro din cont de Paypal) sau prin Federația națională (CCȘC). În acest ultim caz serverul trimite automat un mesaj către responsabilul CCȘC, care va aștepta ca dvs. să confirmați efectuarea plății, în lei, în contul FR de Sah, după care va confirma înscrierea;
- Extinderea sistemului TBS (Triple Block System) pentru gestionarea timpului de gândire, sistem gândit să asigure încheierea unui turneu la o anumită dată, să combată tragerile de timp în situații fără speranță (Dead Man’s Defence), etc;
- S-a schimbat (automatizat) modul de tratare a solicitărilor de victorie/remiză (win/draw) în cazul finalurilor cu 6 și chiar cu 7 piese, a depășirilor de timp, a adjudecărilor și altele ;
- Retragerile neanunțate („în tăcere‟) sunt sancționate cu suspendare pe 2 ani, retragerile anunțate dar neacceptate= 1 an suspendare, retragerile anunțate și acceptate= 6 luni suspendare, 10 depășiri de timp (ETL) pe o perioadă de 90 de zile= interzicerea dreptului de înscriere într-un turneu nou timp de 90 de zile;
- Ratingul devine fix după 12 partide (în loc de 30).

Meciuri amicale internaţionale

Participarea la aceste meciuri este deschisă tuturor jucătorilor şi este gratuită. Cei care doresc să participe la astfel de amicale şi nu au anunţat încă această intenţie, o pot face prin mail la organizatorul acestor meciuri Ştefan Lakatos [lakatos.st@gmail.com]


 Site-ul este în construcţie şi extindere. Vă rog să-mi trimiteţi părerile şi sugestiile dumneavoastră la adresa epure2003@yahoo.com
 
You are visitor number / Sunteţi vizitatorul cu numărul Hit Counter by Digits WebCounter