Stimaţi prieteni şahişti

Dacă doriţi să jucaţi şah pe serverul ICCF :
Informaţii utile pentru jucătorii pe serverul ICCF

         Sărbători Pascale Fericite!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!  Frohe Ostern!
Happy Easter!  Joyeuses Pâques!

Fie ca Învierea Domnului să vă umple sufletul de lumină, mintea de gânduri frumoase şi inima de iubire!

Partenie Mihai - noul campion național

S-a încheiat recent finala Campionatului Național Individual ediția 57. Această finală foarte disputată s-a încheiat cu victoria CCM Partenie Mihai, care cu 7,5 puncte SB 41,75 l-a devansat pe CCM Tudor Ristea care a avut acelaşi număr de puncte, dar SB doar 41,50.
Felicitări noului campion național!
Locul 3 a fost ocupat de IM Daniel Volovici cu 7 puncte. Clasamentul complet:CNF57.
Trebuie să amintim că CCM Partenie Mihai deținea deja titlul de campion național la veterani câştigând ediția a 3-a: CNV3 FINALA.
Pentru detalii despre activitatea şahistă a domnului Partenie Mihai vă rugăm să accesati şi linkul următor:Partenie Mihai.

Semifinalele Campionatului Național, ediția 62

FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE ȘAH
COMISIA CENTRALĂ DE ȘAH PRIN CORESPONDENȚĂ

Organizează Semifinalele Campionatului Național, ediția 62.
Data de start: 1 Iunie 2021  Data limita a înscrierilor: 10 Mai 2021
Vor fi grupe de 7-13 jucători și se vor califica pentru finală primii 2-4 clasați din fiecare grupă, în funcție de numărul înscrierilor.
Se va juca pe serverul ICCF, cu timpul de gândire calculat pe baza sistemului TBS: 50 de zile în Clock, 75 în Bancă și increment 1 pentru primele 50 de mutări. Astfel fiecare jucător are la dispoziție 175 de zile, iar asta înseamnă că durata totală a turneului este de 350 de zile, cca 1 an. Taxa de participare este 25 lei iar jucătorii calificați vor fi scutiți de taxa pentru finala 62. Această taxă se va achita în contul F.R.Șah:
 RO62 RNCB 0285 0084 2455 0008 – B.C.R. Unic București, Codul fiscal al F.R.Sah: 4203652. Natura plății= “Taxă CN 62 semifinale”.
Jucătorii legitimați trebuie să aibă plătită viza anuală pe anul 2021:
 35 lei seniori (20-60 ani), 20 lei veterani (peste 60 ani), 10 lei persoane cu dizabilități, 30 lei juniori (10-20 ani).
După plata taxei de participare se va trimite prin e-mail responsabilului cu înscrierile, Miron Sferle (mironsferle@yahoo.com), o copie a documentului de plată.

Turnee invitaționale S.U.A. 2021

Am primit de la domnul Miron Sferle anunțul ICCF-US care ne solicită nominalizarea unui jucător pentru fiecare secțiune și a unui număr nelimitat de rezerve pentru cazul că o altă federație nu transmite nominalizări.
Se folosește ratingul din lista 2021/2.
Timpul de gândire este de 50 de zile pentru 10 mutări, cu duplicare după 20 de zile.
Secțiunile turneului sunt:
Secțiunea A : rating 2551 sau mai mare, 15 jucători, categorie 12+, premii 200 USD primul loc, 100 USD locul doi, 50 USD locul trei.
Secțiunea B : rating 2451 sau mai mare, 15 jucători, categorie 8+ .
Secțiunea C : rating 2376 sau mai mare, 15 jucători, categorie 5+ .
Secțiunea D : rating 2276 sau mai mare, 15 jucători, categorie 1 .
Toate sectiunile au data de start 30 iunie 2021.
Doritorii sunt rugați să-l anunțe pe domnul Miron Sferle
(mironsferle@yahoo.com) cel târziu până pe 31 martie 2021.

CNF59

Pe site-ul ICCF a fost postată Finala cu nr. 59 a CN individual, cu 9 jucători, 5 calificați din semifinale și 4 înscriși pe baza criteriilor de constituire a finalelor CN, vor juca în finală 3 IM, 3 CCM și 2 CCE.
Este prima finală în care se folosește Triple Block System pentru controlul timpului de gândire, cu un timp total de 350 de zile pentru fiecare partidă. Iată linkul de acces la diagrama acestui turneu:CNF59.
Mult succes tuturor participanților!

IM Iulian Taras locul 4 în Finala Cupei Mondiale 21

Finala Cupei Mondiale ediția a 21-a s-a încheiat cu victoria GM Matthias Gleichmann din Germania. IM Iulian Taras a reușit o performanță foarte bună ocupând locul 4 cu 6 puncte.
Diagrama finală : Cupa Mondială Finala 21.
Felicitări!

Meciurile amicale cu S.U.A. și Canada

Am primit de la domnul Adrian Tofan următorul e-mail privitor la cele două meciuri amicale:
Stimate colege, stimați colegi,
Echipa națională a României a primit invitație din partea Canadei și SUA pentru a participa la două meciuri amicale.
Am acceptat cele două invitații și estimăm că cele două meciuri vor avea datele de  început undeva  în perioada aprilie-mai 2021.
În acest sens vă scriu acest mail cu scopul de a vă intreba dacă sunteți dispuși (dispuse) să participați la cele două evenimente șahiste. De asemenea vreau să știu dacă va fi nevoie , dacă acceptați să jucați și la două mese ( acest lucru depinde de numărul jucătorilor romani interesați versus jucătorii străini ). Rugămintea mea este, chiar dacă mi-ați mai scris că sunteți dispuși să participați la astfel de evenimente , să-mi confirmați  încă o dată. Pentru jucătorii care cred că nu sunt la zi din punct de vedere tehnic stau la dispoziție cu materiale și informații referitoare la pregătirea celor două meciuri. Am observat că , de-a lungul timpului, o serie de jucători au  început competiții și apoi s-au retras subit, fără vreun motiv oarecare. Rugămintea mea este să nu vă  înscrieți pentru a participa dacă nu aveți de gand să tratați serios competițiile. Arată rău ca pe una, două mese sau chiar mai multe mese să se piardă partidele la timp pentru că nu s-a mutat. Știu că in luna martie este o acțiune a FR Șah, și mulți jucători și-au exprimat opțiunea de a plăti viza anuală atunci. Participarea la acțiunile echipei naționale este gratuită, vă stăm la dispoziție cu materiale și informații, singura condiționare pentru a participa este plata vizei anuale către FR Șah și bineințeles tratarea cu seriozitate a competițiilor. Dacă aveți nevoie de informații despre cuantumul vizei, modalitatea de plată, sau orice altă informație puteți apela cu incredere la mine . De asemenea pentru jucătorii care vor participa efectiv la meciuri vom crea un grup de comunicare pentru a ține legătura tot timpul vis-a-vis de orice probleme pot apărea la masa de joc. Această modalitate de abordare a dat roade in EU Team Cup și intenționez să o extind către toate competițiile echipelor naționale. Participarea la meciurile naționalei nu va fi sub nicio formă condiționată de participarea la grupul respectiv. Pentru a putea demara formalitățile legate de cele două meciuri amicale , vă aștept cu un răspuns, pozitiv(de participare și nr de mese 1-2, de asemenea dacă aveți preferințe pentru un meci sau altul) sau negativ pană la data de 15 februarie 2021.
Cu respect, Adrian Tofan (adresa e-mail:  tofifi19@gmail.com )

Finala Campionatului Național, ediția 59

FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE ȘAH
COMISIA CENTRALĂ DE ȘAH PRIN CORESPONDENȚĂ
Organizează Finala Campionatului Național, ediția 59
Data de start: 15 Martie 2021
Data limită a înscrierilor: 28 februarie 2021
Reamintim pct. 2.1. din Regulament:
Pe lângă jucătorii calificați din semifinale, până la completarea numărului de 11-15 participanți, se vor putea înscrie direct în Finală jucătorii care îndeplinesc, în ordine, una din următoarele condiții, valabile la data de start a turneului:
a) campionul ultimei ediții încheiate a Campionatului Național;
b) marii maeștri internaționali (GM) la șahul prin corespondență sau șahul practic;
c) maeștrii internaționali seniori (SIM) având un rating ICCF minim de 2300;
d) maeștrii internaționali (IM) la șahul prin corespondență sau șahul practic având un rating ICCF/ELO FIDE minim de 2350;
e) jucătorii cu rating peste 2400.
Se va juca pe serverul ICCF, cu timp de gândire calculat pe baza sistemului TBS: 50 de zile în Clock, 75 în Bancă și increment 1 pentru primele 50 de mutări. Astfel fiecare jucător are la dispoziție 175 de zile, iar asta înseamnă că durata totală a turneului este de 350 de zile, cca 1 an.
Taxa de participare: 50 lei, care se va achita în contul F.R.Șah:
RO62 RNCB 0285 0084 2455 0008 – B.C.R. Unic București,
Codul fiscal al F.R.Șah: 4203652.
Jucătorii trebuie să aibă plătită viza anuală pe anul 2021: 35 lei seniori (20-60 ani), 20 lei veterani (peste 60 ani), 10 lei persoane cu dizabilități, 30 lei juniori (10-20 ani).
După plata taxei de participare se va trimite prin e-mail responsabilului cu înscrierile, Miron Sferle, o copie a documentului de plată(pe care va fi indicată natura plății, respectiv taxă de participare ICCF-CNF59).

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL C.C.Ș.C. PE ANUL 2020

Vă prezentăm raportul de activitate al C.C.Ș.C. pe anul 2020.
Odată cu raportul vă prezentăm și calendarul pe 2021 - PROIECT :
Raport 2020.

A început Memorialul VALER VASILE DEMIAN

Această competiție reunește la start o participare foarte numeroasă:
 6 grupe de câte 15 jucători dintr-un total de 34 de țări.
Familia Demian oferă un fond total de premii de 2000 USD împărtiți astfel: - câte 250 USD pentru câștigătorul fiecărei grupe(secțiuni) după aplicarea criteriilor de departajare.
- 250 USD pentru cea mai bună partidă a turneului, împărțiți 50%-50% între cei doi jucători.
- 250 USD pentru cea mai bună partidă jucată cu 1.Cc3, împărțiți 50%-50% între cei doi jucători.
Puteți găsi cele mai noi informații despre acest memorial accesând link-ul:
Valer-Vasile-Demian-Memorial.
Diagramele grupelor(secțiunilor):
Grupa A categoria 9 .
Grupa B categoria 7 .
Grupa C categoria 6 .
Grupa D categoria 4 .
Grupa E categoria 1 .
Grupa F categoria F .
Dorim mult succes tuturor participanților!

1st EU Team Cup Semifinale

Au început semifinalele 1st EU Team Cup. România este în grupă cu Germania și Italia, prima clasată urmând să joace în finală, iar locul 2 din semifinală va juca în finala mică pentru locurile 3-4.
Diagramele partidelor:
Germania - România.
Italia - România.
Germania - Italia.
Dorim mult succes echipei României!

 Site-ul este în construcţie şi extindere. Vă rog să-mi trimiteţi părerile şi sugestiile dumneavoastră la adresa epure2003@yahoo.com
 
You are visitor number / Sunteţi vizitatorul cu numărul Hit Counter by Digits WebCounter